Friday, January 24, 2014

Risk Management dalam hidupku

Assalamualaikum...

Pejam celik... Pejam celik..
Nak masuk semester baru dah.
Maksudnya dah dua tahun kat Terengganu ni.
Dua tahun lagi untuk berjuang.
hoyeh!

Terlibat dalam bidang pengurusan risiko ni banyak kelebihannya.
Boleh belajar macam mana nak uruskan risiko yang datang bila-bila masa je.
Duduk dalam bidang ni juga, baru tahu tentang pentingnya ambil insurans.
Baru tahu apa itu takaful.
Beza takaful dengan insurans.
Untuk perancangan masa depan, keluarga dan lain-lain lagi.

Kalau dulu, masa mula-mula dapat jurusan ni, banyak tanda tanya yang muncul.
Ada masa depan ke kursus ni? Best ke? Macam tak pernah dengar je.
Tapi sekarang, aku bangga sebab ambil kursus ni.
Sebab " RISK IS EVERYWHERE " ,
Sebab ia tentang kehidupan ,
Sebab kita tak boleh lari dari terlibat dengan risiko .
Dan kursus ni boleh tahan susah juga. Jangan main-main :O
Dah nama pun risk management kan.. Kalau tak pening, bukan risiko namanya ;)

So kepada sesiapa dapat jurusan yang berkaitan risk management and takaful tu, jangan runsing-runsing dah. Insha Allah perancangan Allah itu semuanya yang terbaik untuk hamba-Nya :)





5 comments:

Farah said...

Nanti share beza takaful dengan insurans. Guna bahasa mudah tau supaya senang sikit nak faham :)

uyun said...

hehe.. Insha Allah ;)

miss kecoh said...

dah sem 2.. good..kos tu kne struggle betol2.. kite baru aje dapat sambung.. :3

uyun said...

oh yeke.. betul3!
kena struggle kot huhu :3

conundrum said...

goodluck study..